torstai 16. syyskuuta 2010

Kaupunkiin tutustumista


Nyt ollaan oltu pari päivää perillä ja kaupungista alkaa pikkuhiljaa olla jonkinlainen käsitys. Eli kun hotellilta lähtee ulos syömään niin sen jälkeen löytää vielä tiensä takasinkin tänne, vaikka kaikki kujat näyttääkin lähes samanlaisilta.

Eilen Hy (lausutaan Hii, jos halutaan nyt hifistellä) kierrätti meitä kaupungilla ja käytiin hommaamassa vielä viimeisillekin kännykkäliittymät. Hy esitteli meille myös erään guesthousen, jossa joitakin hänen tuttujaan oli majoittumassa. Yö siellä maksoi yheltä hengeltä vaan 4 dollaria ja jäätiinkin miettimään että maksetaakos tässä nyt pikkusen ylihintaa nykysessä hotellissa. Tosin siellä paikassa ei huoneissa ollut omaa jääkaappia ja huone oli muutenkin pienempi, joten toistaseksi päätettiin viel pysyä täällä Binh duongissa. Kiertelyn päätteeksi Hy vei meijät syömään erääseen ravintolaan josta sai paikallisia erikoisuuksia. Ruoka oli liha-kasvismössöä, joka itse rullattiin riisipaperiin ja dippailtiin maustekastikkeeseen. Riisipaperi vaikutti epäilyttävän vahvasti samalta mille ala-asteen kuvistunneilla painettiin grafiikkaa, mut maistui ihan hyvältä :)

Illemmalla lähettiin hortoilemaan kaupungille ja shoppailtiin varvassandaalit. Kaikki tääl on kyllä jotenki nii halpaa et pelkään vakavan maniavaiheen iskevän kohta päälle noitten ostosten kanssa! Ravintolaruokailun jälkeen mentiin vielä porukalla tutkailemaan iltaista kaupunkia. Riksakuskit ja aurinkolasikauppiaat ahistelee meitä tääl joka nurkalla ja kannabistaki meille jo koitettiin myyä.

Tänään käytiin Villen kanssa pyörimässä vanhassa kaupungissa, joka on kyllä hieno! Seuraavaksi pitäsi varmaan vuokrata pyörät jotta liikkuminen tääl vähän helpottuisi. Kaiken kaikkiaan ihmiset on tääl hirveen ystävällisiä ja herttasia meitä kohtaan ja Hyn vastaanotto täällä sai meijät tuntemaan olomme turvalliseksi ja toivotuksi.

Vatsa voi hyvin, itseasiassa paremmin kun Suomessa. Tai sit tää on vaan tyyntä "myrskyn" edellä.

ps. Netti toimii vaihtelevasti ja on pyllystä, joten kuvia en nyt jaksa lisätä.
pps Onnistuimpas, mut tää netti on kyl silti vähä peppusesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti