lauantai 1. syyskuuta 2018

Comeback!!

”Pienen” blogihiljaisuuden jälkeen olisi jälleen nälkäisille lukijoille seurattavaa. Vuosi sitten rupesimme suunnittelemaan seuraavaa pidempää reissua ja nyt olis toteutuksen vuoro. Seuraavat noin neljä kuukautta vietetään matkalla, joka vie meijät Vietnamin lisäksi Kambodzaan, Laosiin, Thaimaahan ja Australiaan. Alun perin mietittiin, että oltais lähetty pelkästään Australiaan working holiday viisumilla, mutta sit todettiin, että ei jakseta tehä töitä. Koska Australia on suht kallis kohde, todettiin, ettei kukkaro ehkä kestäis montaa lorvailukuukautta siellä ja päädyttiin siksi tällaiseen halvan ja kalliin kohteen yhdistelmään. 

Vuoden sisällä ollaan säästetty ankarasti rahaa, luettu lukuisia Lonely Planetteja, hankittu töistä vapaata tai pysyttäydytty työttömänä, varailtu lentoja ja majoituksia sekä löydetty alivuokralainen kämppään. 

Kuvissa näkyy karkea matkasuunnitelma. Huomatkaa huippumoderni ulkoasu. J
Ekat kaksi viikkoa ollaan Vietnamissa (koska siellä saa olla ilman viisumia tuon kaksi viikkoa), jossa lennetään ensin koti-Hueen ja sieltä sit liikutaan etelää kohti. Mekong-deltalta mennään rajan yli Kambodzaan, jossa vietetään reilut kaksi viikkoa maan eteläosissa ja pääkaupungissa. Sieltä sit lennetään Laosin pohjoisosaan, jossa vietetään näillä näkymin reilut pari viikkoa. Laosista siirrytään Thaimaahan, johon on varattu noin kuukausi. Marraskuun puolivälissä lennetään Australiaan. Ensin mennään Adelaideen viikoksi, josta ajetaan campervanilla viikon verran Melbourneen. Melbournessa ollaan viikko, ja sieltä lennetään Cairnsiin. Cairns-viikon jälkeen mennään Sydneyyn, jossa vietellään joulua. Paluulento Suomeen lähtee 28.12.




Nyt istuskellaan lentokentällä ja kohta lähtee lento Vietnamiin Bangkokin kautta. Vatsat voi vielä tässä vaiheessa hyvin, mutta eiköhän viimeistään viikon kuluttua ole aiheesta jälleen raportoitavaa! Rib rub! :D 

2 kommenttia:

  1. Je jee! Täällä ollaan hyvin nälkäisinä odottamassa! (Nälkäisinä, koska ilmeisesti elimistö on saavuttanut tilan, jossa vain sokeri kelpaa enää ravinnoksi ja mistään muusta ei tule vatsa kylläiseksi, mutta tähän on tuleva muutos. Ehkä.)
    Mukavaa matkaa! :)

    VastaaPoista
  2. Eläköön vatsat!

    VastaaPoista