torstai 17. tammikuuta 2013

Kaksi yötä lähtöön, IIK!

Keskiviikkona oli kummallakin viimeinen työpäivä ja reissuunlähtö alkoi tuntua todelliselta. Matkan jälkeen on tarkoitus päästä takaisin kesätöihin vanhoihin työpaikkoihimme, joten aivan tiedottomia ei Suomi-tulevaisuudesta olla.

Pakkailua on nyt aloteltu pikkuhiljaa: hammasharja, uikkarit, imodium (mikäli vatsa sattuu soimaan epävireessä) ja laxoberon (hellä helpotus imodium-ummetukseen) on jo mukana (Cornetto-kerho huom. makuupussia ei löytynyt ainakaan pakkauksessa, se kenties myydään erikseen). Huomenna, kun pyykit on toivottavasti kuivia, tungetaan loputkin kamppeet rinkkaan.

Lauantaina lähtee lento Pariisiin, jossa vaihtoaikaa muutama tunti ja tämän jälkeen jatkuu matka kohti Saigonia eli Ho Chi Minh Cityä. Saigonista matkaa jatketaan kahden yön jälkeen määränpäähämme Hueen. Lämpötilan pitäisi Saigonissa olla sunnuntaina yli 30 asteen, joten voi olla pienoinen shokki luvassa :) Vähän alkaa jo jännää pukkaamaan ja reissumahakin on alkanut hiipiä ruuansulatuselimistöön. Majoituksia ei olla varattu, koska ollaan todettu että livenä saa paremman hinnan, eikä pelätä etteikö hotelleja olis vapaana. Pidemmän päälle ollaan ajateltu ehkä olla muualla kuin uskollisessa Binh Duongissa, ihan vaihtelun vuoksi.

Joulukuussa saatiin työviisumit. Prosessissa kului 4-5 kuukautta, tukku seteleitä ja aimo annos byrokratiaa sekä Suomessa että Vietnamissa. Varsinaista lisätietoa ei itse työstä olla vielä saatu. Sähköpostitse on tullut sellainen kuva, että osa työajasta ollaan järjestön toimistolla tekemässä jotakin ja osa ajasta ollaan muualla, esim. jossakin kehitysvammaisten kodissa/toimintakeskuksessa, mutta ei siis tiedetä enempää. Meidän yhteyshenkilönä on toiminut ennestään tuttu tyttö, joka toimi meidän ekalla Huen reissulla yhen toisen Diak-opiskelijan tulkkina. Nykyään hän on töissä SORCODE-järjestöllä, jonka kautta vapaaehtoistyötä ollaan järjestämässä.

Erään Suomessa toimivan vammaisjärjestön kanssa ollaan sovittu, että käymme tutustumassa parissa heidän rahoittamassaan projektissa Huessa ja Hanoissa. Ollaan myös haaveiltu, että voisimme pitää välillä lomaa, jollon vois matkustaa Vietnamin lisäksi jossain toisessa maassa, kerta ollaan kauas taas lähdetty. Yhteydenpitoa varten hankitaan Vietnamissa taas jotkut prepaidit ja lisäksi skype-treffejä voi aina myös sopia kotisuomeenkin.

Mut, hyvää matkaa meille ja tsemppiä teille tänne pakkaseen, nähdään vappuna!


Mr Vilet and Mr Paso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti