maanantai 15. lokakuuta 2012

Tulossa: Matkablogi 2013

Ei kahta ilman kolmatta! Tuli kevät ja kesä ja tuli halu palata Vietnamiin. Loppukeväästä, muutaman työkuukauden jälkeen, alkoi tuntua siltä, että voispa jälleen hylätä kotisuomen. Niinpä olemme lähdössä tammikuun 19. päivä uudelle kolmen kuukauden sheikkailulle Vietnamiin ja Huen kaupunkiin.

Viimeisimmän reissun jälkeen ollaan ahkerasti kuunneltu vietnamilaista musiikkia, tehty vietnamilaista ruokaa ja tavattu vietnamilaisia ihmisiä töissä, mutta sepä ei tuntunut riittävän. Päätimme siis vielä lähteä oppimaan lisää tuosta hassusta maasta ennenkuin ollaan vakituisissa työsuhteissa.

Koska Huen työharjoittelu vuonna 2010 oli lähinnä vapaa-aikaa, ollaan nyt tehty parhaamme hankkiaksemme meille vapaaehtoistyöpaikat, jotka toivottavasti toisivat sisältöä kolmen kuukauden kahvinjuontitaukoomme. Nyt noin sadan sähköpostin jälkeen tilanne on selkeytynyt... ainakin jonkin verran. Olemme olleet yhteydessä Huessa toimivaan sosiaalialan järjestöön, jonka kautta olemme nyt löytämässä työpaikat huono-osaisten vietnamilaisten parissa, mahdollisesti vammaisten/lasten/yms. kanssa. Sen lisäksi ollaan oltu yhteydessä erääseen suomalaiseen järjestöön, joka rahoittaa kehitysmaiden vammaisille toimintaa. Näiltä näkymin me tulemme varsinaisen Huen työn lisäksi vierailemaan parissa heidän rahoittamassaan projektissa Vietnamissa ja vähän tarkastellaan mitä projektit todellisuudessa ovat tehneet ja mitä ne ovat saaneet aikaan.

Tällä kertaa meidän pitää hankkia työviisumit, mikä on vaatinut jonkin verran vaivannäköä meiltä. Passikopioita ja tutkintotodistuksia on lähetelty ja nyt odotellaan lisätietoja Vietnamista. Nyt jännityksellä odotellaan, saadaanko viisumit ennen lähtöpäivää. Mikäänhän ei Vietnamissa ole varmaa, joten jos jostakin syystä työviisumit ei onnistu, mennään sitten vain matkailemaan.

Tässä vielä linkki miun tän hetken kuumimpaan Vietnam-hittiin. http://www.youtube.com/watch?v=E4LLHYy2zEw

Miun omat tunnukset tähän blogiin ovat sähköpostin myötä deletoitu, joten lainaan toisen osapuolen tunnuksia tästä lähin.

t. Vilsson